вівторок, 26 травня 2015 09:20

Російські генерали у Мінську відмовилися від полонених ГРУшників

Російські генерали у Мінську відмовилися від полонених ГРУшників
Фото: news.bigmir.net

На зустрічі в Мінську російські генерали відмовилися від спецназівців Головного розвідувального управління, взятих у полон українськими військовими поблизу міста Щастя на Луганщині.

Про це в ефірі "5 каналу" заявила уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях, народний депутат Ірина Геращенко.

"Для мене, як для людини, яка бере участь в Мінських переговорах, в гуманітарній групі, одним з найбільших шоків було, коли на зустрічі в Мінську (22 травня, - ред.) генерали відмовилися від своїх капітанів і сержантів. Вони сказали - це не наші", - наголосила Геращенко.

Нагадаємо, 16 травня біля міста Щастя Луганської області під час бою, в якому загинув український військовий, були затримані двоє росіян - капітан Євген Єрофєєв і сержант Олександр Александров.

22 травня Шевченківський суд Києва заарештував їх до 19 липня 2015 року. Проти російських військовослужбовців висунуто звинувачення за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (вчинення терористичного акту, що призвело до загибелі людини).

Раніше в СБУ повідомляли, що Росія не направляла офіційного запиту українській владі з проханням допустити російських дипломатів до затриманих росіян. При цьому самі затримані в інтерв'ю журналістам зізнавалися, що їх відвідували представники ОБСЄ, Червоного Хреста, Amnesty International, але не співробітники російського посольства.

Зараз ви читаєте новину «Російські генерали у Мінську відмовилися від полонених ГРУшників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути