середа, 04 квітня 2012 19:26

Російська Православна церква закликає порушити кримінальну справу проти Леніна

Російська Православна церква закликає порушити кримінальну справу проти Леніна
Всеволод Чаплін вважає, що вождь пролетаріату відкрито закликав до насильства. Фото: taday.ru

Кримінальну справу проти Володимира Ілліча Леніна закликає порушити Російська Православна церква (РПЦ). Протоієрей Всеволод Чаплін запропонував перевірити праці вождя пролетаріату на екстремізм. А потім провести над Леніним показовий процес, повідомляє сайт МТРК "Мир".

У церкві запевняють, що Ленін у своїх працях відкрито закликав до насильства, а значить він - злочинець. І експертиза це підтвердить.

"Очевидно, що більшовизм, діяльність Леніна були прямою причиною загибелі невинних людей, давайте подумаємо, як до цієї ідеї сьогодні ставитися. І тут, звичайно, можуть взяти участь в експертизі історики, лінгвісти, громадські діячі, потрібен справжній"Нюрнберзький процес", - заявив протоієрей Всеволод Чаплін.

Найвідоміший пітерський комуніст Сергій Малинкович за вождя пролетаріату готовий у бій іти. Він упевнений, що суд над Леніним розколе суспільство. І буде пожежа.

"У тому, хто це висунув, оселився біс. Їх устами говорить біс. Наступний крок який? Скажуть - давайте палити твори Леніна. Тоді дим підніметься над усією Росією", - говорить голова громадської організації "Комуністи Петербурга".

У головній бібліотеці країни підтвердили, що якщо скласти багаття з книг Ілліча, полум'я підніметься до неба. У фонді зберігається 50 тисяч томів цього автора.

Зараз ви читаєте новину «Російська Православна церква закликає порушити кримінальну справу проти Леніна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути