четвер, 22 березня 2012 09:26

Протоієрей РПЦ радить "вбивати, захищаючи святі для себе речі"

Протоієрей РПЦ радить "вбивати, захищаючи святі для себе речі"

Голова синоїдального відділу із взаємин Російської православної церкви і суспільства протоієрей Всеволод Чаплін заявив, що віруючі не повинні зупинятися ні перед чим для захисту святих для себе речей, в тому числі і перед вбивством.

"Я насправді вважаю, що наші віруючі в 1920-і роки, коли Ленін ініціював репресії проти них, повинні були відповідати інакше, ніж вони відповідали. Вони повинні були відповідати усією силою зброї і силою народного опору проти більшовиків. Моральне справа, гідне поводження християнина - знищити якомога більше більшовиків, щоб відстояти речі, які для християнина є святими, і повалити більшовицьку владу ", - цитує "Інтерфакс" заяву Чапліна, який виступав на зустрічі зі студентами факультету телебачення МДУ.

"Вся православна традиція і Євангеліє Христове в даному випадку заповідає людям захищатися, в тому числі силою зброї, проти беззаконня псевдовлади, яка була узурпаторською і ніколи не була за великим рахунком законною", - додав Чаплін, говорячи про більшовистський режим.

При цьому, незважаючи на критику більшовицької влади Чапліним, в минулому році предстоятель РПЦ патріарх Кирило виступив зі словами співчуття з приводу розпаду Радянського союзу, назвавши його "крахом історичної Росії".

Зараз ви читаєте новину «Протоієрей РПЦ радить "вбивати, захищаючи святі для себе речі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути