понеділок, 26 березня 2012 14:55

Патріарха РПЦ підозрюють у квартирному рейдерстві

Патріарха РПЦ підозрюють у квартирному рейдерстві

Патріарха Кирила звинуватили у тому, що він збирається покращити свої житлові умови за рахунок квартири сусіда. Про це повідомило агентство "Росбалт". Інформація знайшла підтвердження в судах.

Квартира сусіда голови РПЦ (у миру Володимира Гундяєва) - лікаря-кардіохірурга, колишнього міністра охорони здоров'я Юрія Шевченка заарештована. Причиною став "ремонтна пил", що потрапив у квартиру патріарха з квартири Шевченко. Представники голови РПЦ стверджують, що внаслідок цього меблі, килими та штори прийшли в повну непридатність, а збиток склав 26 мільйонів рублів.

За словами представників Шевченко, незабаром після події з колишнім міністром зв'язався депутат. Він запропонував себе як посередника в залагодженні конфлікту, що виник з Гундяєвим. Суть пропозиції полягала в даруванні патріарху квартири, а його представникові - 500 000 євро. Шевченко визнав такі вимоги надмірними.

Після відмови від "компромісу" в Замоскворецький суд було подано позов до Шевченка на суму в 26 млн рублів, яка потім була знижена до 20 млн рублів.

Лідія Леонова, яка проживає в квартирі Патріарха (чи то сестра, чи то близька подруга голови РПЦ) стверджувала, що будівельний пил виявився буквально на всіх предметах в квартирі патріарха, в результаті меблі, килими та штори прийшли у повну непридатність. Леонова доклала до позову висновок фахівців з інституту імені М.С. Курнакова, які виявили в пилу якісь наночастинки, "які при можливому тривалому контакті з людиною можуть чинити негативний вплив на здоров'я людини, викликаючи захворювання, у тому числі й онкологічні".

"Не знаючи обставин справи, можна було подумати, ніби житло Гундяєва виявилася по сусідству з АЕС у Фукусімі, коли там сталася катастрофа", - зазначають журналісти, що розслідують справу.

Однак Замоскворецький суд задовольнив позов Леонової в повному обсязі, зобов'язавши Шевченко виплатити 20 млн рублів.

"У даній ситуації робилися спроби поговорити з самим патріархом, але безуспішно", - зазначають близькі Шевченко.

Зараз ви читаєте новину «Патріарха РПЦ підозрюють у квартирному рейдерстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути