четвер, 19 травня 2011 21:54

РПЦ назвала вічний вогонь язичницьким символом

РПЦ назвала вічний вогонь язичницьким символом

Російська православна церква (РПЦ) вважає "вічний вогонь" язичницьким символом, який не має відношення до вшанування пам'яті тих, хто загинув на війні. Про це заявив глава прес-служби московської патріархії Володимир Вигилянський.

Таким чином він прокоментував слова редактора "Журнала Московской патриархии", офіційного органу РПЦ, Сергія Чапніна про те, що святкування Дня Перемоги є подобою "громадянської релігії", в основі якої лежать "язичницькі цінності".

"Вогонь, що виходить із землі, завжди є образом пекла, вогняної геєни, гніву Божого. Але навіть представники церкви, включаючи ієрархів, продовжують брати участь у цьому дивному для сьогоднішнього дня ритуалі", - сказав Чапнін, виступаючи на асамблеї зовнішньої і оборонної політики в квітні .

Вигилянський зайняв більш помірковану позицію, підкресливши, хоча вічний вогонь і неприйнятний для християн, "це не означає, що священики чи інші люди, які приходять до цієї могили, беруть участь у язичницькому ритуалі".

Одні експерти кажуть, що таким чином церква висловлює невдоволення тим, як відзначається День Перемоги в останні роки, інші вважають ці заяви відлунням образи православної церкви на радянську владу.

Нагадаємо, студентку, яка смажила яйця на вічному вогні у Києві, посадили в СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «РПЦ назвала вічний вогонь язичницьким символом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути