середа, 06 червня 2007 10:49

Російська опозиція проти законів, що не дозволяють створювати передвиборні альянси

Союз правих сил (СПС) подав до Конституційного суду вже третю за останній час скаргу. Цього разу праві оспорили пункти двох законів, які забороняють партіям включати в свої виборчі списки членів інших партій. Ці норми, прийняті Держдумою літом 2006 року, були покликані позбавити опозицію права створювати передвиборні альянси, які часто були єдиною можливістю скласти "Єдиній Росії" реальну конкуренцію на регіональних виборах.

Приводом для подачі скарги послужив випадок з включенням в список правих на виборах до підмосковного парламенту Юрія Тебіна, які пройшли 11 березня. Перш ніж висуватися від СПС, Тебін написав заяву про припинення членства в партії "Вільна Росія", проте облвиборчком визнав, що він все одно не може балотуватися від іншої партії. Це рішення підтримали обласний суд і Верховний суд.

Нова скарга СПС стала вже третьою за останні три місяці. Раніше СПС оспорив в КС заборону особам, що мають подвійне громадянство або посвідку на проживання в іншій державі, обиратися в Держдуму і законодавчі збори суб"єктів РФ, а також положення виборних законів, які дозволяють знімати з виборів всю партію у разі виходу кандидатів з однієї регіональної групи її списку, повідомляє NEWSru.




Зараз ви читаєте новину «Російська опозиція проти законів, що не дозволяють створювати передвиборні альянси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути