понеділок, 15 липня 2019 18:52

Робота в Польщі для українців: які фахівці найзатребуваніші
6

Робота в Польщі для українців: які фахівці найзатребуваніші

У Польщі за допомогою сім-карт і телефонів порахували кількість українців - 1,27 млн. Більшість з них приїхали до цієї країни на роботу. Причин популярності польського напряму серед заробітчан три:

недалеко від дому;

в цілому зрозуміла мова;

польські роботодавці пропонують вищі зарплати, ніж в Україні.

Структура робочих місць, які поляки не хочуть займати або не можуть через низьку кваліфікацію, не міняється довгий час. За даними сайту пошуку роботи в Польщі Razem.work ми відібрали 6 найзатребуваніших професій.

Фасувальник

 

Найпоширеніші вакансії в Польщі – фасувальники або пакувальники готової продукції. В обов'язки входить упаковка в плівку, картон, палети, а також контроль якості. Робота нескладна, але залежить від типа товару. Працювати треба на складі, на виробничій лінії або в цеху. Заробітна плата від 2300 до 3500 злотих на місяць. Працевлаштуватися можна в таких містах: Катовіце, Щецин, Гданськ, Берунь.

Будівельник, каменяр

 

Польща забудовується. На численні об'єкти в столиці і великих містах потрібні досвідчені будівельники, каменярі, монтажники. Вакансії є у Варшаві, Познані, Вроцлаві, Кракові. Будівельнику з мінімальним досвідом гарантують заробіток 2800-5000 zł. Ставка для кваліфікованих каменярів і арматурників може сягати 6200 злотих/місяць.

Зварювальник

 

Великий попит у країні на професійних зварювальників, які володіють різними методами зварювання плавленням (TIG, MIG, MAG). Середня заробітна плата за фахом для претендента з навичками роботи складає від 3200 до 6000 злотих на місяць (за даними сайту Razem.work). Фахівці потрібні у великі промислові міста, на заводи до Познані, Гдині, Катовіце, Забже, Щецину, Плоцьку, Опалі.

Швачка

 

Затребувана для жінок робота в Польщі – швачки. Працю швачки оцінюють за навичками і швидкістю шиття. Основна вимога – якісне пошиття. Актуальні вакансії на пошиття меблевої оббивки, чохлів, текстилю в Познані, Лодзі, Намислуві, Томашув-Мазовецки, Гнєзно. Заробітна плата швачки при 12-годинному робочому дні – від 2000 до 4500 злотих. Ручну роботу оцінюють в 6000 zł.

Працівник на виробництво

 

Польські заводи наймають чоловіків і жінок для роботи на операційній лінії. Необхідно виконувати частину завдання в конвеєрі. Робота монотонна, не вимагає досвіду. Початкову підготовку до процесу забезпечує роботодавець. Мінімальна заробітна плата – 2000 zł, максимальна – 5200 zł у м'ясній галузі. Є маса вакантних місць в різних містах: Познань, Лодзь, Кельце, Гдиня, Остешув, Коньське, Щецин, Катовіце, Опаленіца.

Працівник на склад

 

До цієї категорії відносять складські спеціальності: комплектувальник, складальник, комірник, вантажник. Для працевлаштування не потрібний досвід, знання мови, освіта. Заробітна плата некваліфікованого співробітника коливається від 2500 до 3900 злотих. Робітники з мінімальним знанням мови і навичками можуть працювати на навантажувачах із зарплатою до 4800 злотих. Вакансій багато в різних регіонах: Гданськ, Лодзь, Вроцлав, Познань і її передмістя.

Зараз ви читаєте новину «Робота в Польщі для українців: які фахівці найзатребуваніші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути