вівторок, 05 лютого 2008 13:15

Роберт де Ніро виголосив політичну промову вперше у житті

Роберт де Ніро виголосив політичну промову вперше у житті
 Знаменитий голлівудський актор Роберт де Ніро вперше у житті виголосив політичну промову. Він виступив на передвиборному мітингу в штаті Нью-Джерсі, представляючи претендента на президентське крісло в США, сенатора-демократа Барака Обаму.

Де Ніро сказав, що Обамі не вистачає політичного досвіду. Зал, де зібралися прихильники молодого темношкірого сенатора з Іллінойсу, зрозуміло, зашикав.

Витримавши ефектну паузу, де Ніро пояснив свою думку: у Обами, за його словами, "немає досвіду голосування за війну". Це така "недосвідченість", яка і потрібна нам в новому національному лідерові, наголосив актор. У відповідь на це, природно, пролунав шквал аплодисментів.

Обама - єдиний з нинішніх учасників президентської передвиборної гонки в США, хто із самого початку виступав проти війни в Іраку. Молодого політика зараз порівнюють в США з легендарним Джоном Кеннеді. До речі, його підтримують кілька членів клану Кеннеді, включаючи його патріарха сенатора Едварда Кеннеді, і багато інших знаменитостей.

Але перед відбірковим голосуванням більш як у 20 штатах країни пальму першості серед демократів більшість спостерігачів віддають все ж не Обаме, а колишній першій леді США Хіларі  Клінтон. На її стороні, зокрема, - величезні фінансово-організаційні ресурси, мобілізовані потужною "політичною машиною" Клінтонів, і підтримка значної частини політичної еліти.

Що, можливо, ще більш важливо, - це зрушення в настроях виборців в США, які вважають зараз головною передвиборною проблемою вже не війну в Іраку, а проблеми національної економіки. На думку політологів, це будить ностальгічні спогади про клінтонівський період благополуччя. Нарешті, важливий чинник - підтримка виборців латиноамериканського походження, які в масі своїй віддають  перевагу  Клінтон.

У республіканців нинішній фаворит відбіркової передвиборної гонки сенатор з Арізони Джон Маккейн поводиться так, ніби його висунення - справа вже вирішина. У останній день перед "мегавівторком" 5 лютого він виступив у Бостоні - вотчині свого головного суперника Мітта Ромні, колишнього губернатора штату Массачусетс. Жест був, звичайно, демонстративний, але не цілком безглуздий.

У Массачусетсі, на відміну від більшості інших штатів, республіканці використовують на виборах пропорційну систему, а це означає, що Маккейн може відвоювати там у суперника хоча б кілька голосів делегатів майбутнього партійного з"їзду.

У своєму виступі арізонець обіцяв "згуртувати партію" після свого висунення. Це, проте, легше сказати, ніж зробити, оскільки багато провідних консервативних ідеологів у США Маккейна на дух не переносять.

Стало відомо також, що через кілька днів Маккейн збирається зробити у своїй гонці паузу і вирушити до Мюнхена на традиційну натовську конференцію з політики у галузі безпеки. Це, в принципі, виглядає логічно, оскільки ця сфера - "коник" колишнього військового льотчика, що багато років пропрацював у сенатському комітеті у справах збройних сил.

Але, з іншого боку, це зайвий раз підкреслює, що дані питання ближче для Маккейна, ніж та сама економіка. За свідченням журналістів, що розмовляли з ним останніми тижнями, він на словах визнає її значення, але обговорювати економічну тему і тим більше вдаватися до деталей по суті відмовляється, повідомляє  ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Роберт де Ніро виголосив політичну промову вперше у житті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути