середа, 29 січня 2020 11:47

РНБО назвала кількість українців у Китаї – евакуацію має ухвалити президент

РНБО назвала кількість українців у Китаї – евакуацію має ухвалити президент
У Китаї близько 10 тис. українців, їх евакуюють за потреби. Фото: glavcom.ua

У Китаї перебуває приблизно 10 тисяч українців, за потреби частину з них евакуюють через спалах коронавірусу. Рішення про це може ухвалити лише президент України.

Про це секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив у вечірньому ефірі телеканалу "Україна 24" у вівторок, 28 січня.

"Починаючи з 20 січня, при РНБО працює робоча група, яка моніторить весь простір у світі щодо коронавірусу. Ми розуміємо, що відбувається в тій чи іншій країні та яких заходів вживає та чи інша країна. Сьогодні ситуація перебуває під контролем", - заявив Данілов.

За його словами, на території Китаю нині перебувають близько 10 тис. громадян України.

"Це і наші студенти, це і люди, які працюють у наших консульських і посольських підрозділах, це люди, які працюють за контрактами в Китаї. Ми сьогодні майже з усіма маємо встановлений зв'язок, розуміємо, де вони перебувають, в якому стані", - додав Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці в Китаї розповіли про коронавірус

Секретар РНБО зауважив, що "поки що жодних проблем у наших громадян, які перебувають у Китаї, немає". Крім того, чиновник додав, що в разі потреби влада розглядатиме питання евакуації частини українських громадян з території Китаю.

"Наголошую: в разі необхідності. Наразі такої потреби ми не бачимо", - наголосив він, зауваживши, що остаточне рішення щодо евакуації має ухвалити президент України як голова РНБО.

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" виконає два рейси для евакуації українців із Китаю, де продовжує поширюватися коронавірус. Рейси для евакуації українських туристів літаки МАУ здійснять 30 січня та 3 лютого з китайського міста Саньї. Пряме авіасполучення з КитаємУкраїна припиняє з 3 лютого.

Зараз ви читаєте новину «РНБО назвала кількість українців у Китаї – евакуацію має ухвалити президент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути