середа, 28 листопада 2007 10:19

Режим НС в Пакистані може бути скасований протягом 48 годин

Президент Пакистану Первез Мушарраф може скасувати режим надзвичайного стану в країні протягом найближчих 48 годин, повідомляють пакистанські приватні телеканали з посиланням на неназвані "інформовані джерела". За цими даними, "дуже можливо", що Первез Мушарраф, який, як очікується, складе в четвер президентську присягу, після цього скасує режим НС, введений 3 листопада по всій країні.

У середу президент Мушарраф пішов у відставку з поста головкому пакистанської армії і передав повноваження командувача генералові Кіані. Церемонія завершення 46-річної військової кар"єри Первеза Мушаррафа відбулася в штаб-квартирі пакистанської армії на території армійського гарнізону в місті Равалпінді, розташованому поряд зі столицею Ісламабадом.

Тепер Первез Мушарраф стане цивільним президентом.

Генерал Мушарраф прийшов до влади в результаті військового перевороту 1999 року. Відтоді він зберігав за собою пост і президента, і головкому пакистанської армії.

На президентських виборах 6 жовтня Мушарраф отримав перемогу, але Верховний суд країни тоді ухвалив, що офіційні результати будуть оприлюднені тільки після того, як судді завершать розгляд скарги кандидатів від опозиції, на думку яких Мушарраф не мав права переобиратися, зберігши за собою пост командувача. Проте минулого тижня оновлений склад Верховного суду визнав перемогу Мушаррафа.

У Пакистані 3 листопада був оголошений режим надзвичайного стану, припинена дія конституції, відключені від мовлення недержавні інформаційні телеканали, в столицю Пакистану Ісламабад і деякі інші міста введені війська.

Влада пояснює введення надзвичайного стану активізацією бойовиків-ісламістів у прикордонних з Афганістаном районах і зростанням числа терористичних актів, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Режим НС в Пакистані може бути скасований протягом 48 годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути