четвер, 17 квітня 2008 09:26

Радикальні тибетці використають в Китаї терористів-смертників

Так званий голова антикитайської організації "Конгрес молоді Тибету" Цеван Жігзін в інтерв"ю італійській газеті, даному в Індії, заявив, що його організація готується до проведення терористичних актів з використанням смертників, повідомили в четвер китайські ЗМІ.

"Зараз, можливо, наступив момент, коли тибетський рух протистояння повинен перейти до використання терористів-смертників", - сказав він.

Як повідомляють китайські ЗМІ, Цеван Жігзін заявив, що "ненасильницький шлях дозволяє китайцям зміцнитися в нашій країні, знищувати нашу традиційну релігійну культуру, тому настав час змінити стратегію боротьби".

Він послався на досвід терористів-смертників в Іраку і Палестині, відзначивши, що "ці дії привертають увагу світових ЗМІ".

Голова організації також закликав до усесвітнього бойкоту пекінської Олімпіади.

Пекінські ЗМІ, характеризуючи "Конгрес молоді Тибету, указують, що це - "владне ядро угрупування далай-лами". Організація була заснована в 1970 році і ставить за мету "досягнення повної незалежності Тибету".

"Це в достатній мірі свідчить про те, що дана організація з дня заснування і до сьогоднішнього дня є організацією терористичного толку", - підкреслюють китайські ЗМІ, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Радикальні тибетці використають в Китаї терористів-смертників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути