вівторок, 18 березня 2008 19:09

"Захисник слонів" виступив за їх відстріл

Видатний фахівець з довкілля охорони Річард Лікей підтримав програму ЮАР, що передбачає скорочення популяції слонів, повідомляє Бі-бі-сі.

У статті колишній глава Служби по охороні природи Кенії називає відстріл тварин "необхідною частиною контролю популяції".

У теж час Лікей говорить про необхідність максимально захистити природне місце існування слонів.

Південна Африка планує офіційно дозволити відстріл слонів після 14-річної перерви. Це пов"язано із зростанням популяції цих тварин. В середньому, за останні десять років, їх чисельність зросла з 8 до 18 тисяч тварин.

Даний план викликав крайню незадоволеність багатьох груп з охорони тварин і навколишнього середовища.

Річард Лікей зробив кар"єру в палеонтології і вивченні методів збереження дикої природи Африки, брав участь в кампаніях проти винищування тварин людиною. Проте зараз він вважає дану міру необхідною і виступає за штучне скорочення популяції деяких видів.

"Хоча я ніколи не "полюблю" ідею про відстріл слонів, поки їх кількість не буде зменшена і не досягне прийнятних розмірів, ці тварини можуть ставати все більшою проблемою", - пише він в статті.

Міністр з довкілля охорони ЮАР Мартінос фон Шалквік минулого місяця зняв заборону на відстріл тварин як один із заходів по контролю за їх чисельністю.

У окремих районах ЮАР слони є серйозною проблемою для місцевих жителів: вони знищують посіви і п"ють воду, призначену для людей.

Влада ЮАР вважає відстріл тварин засобом обмеження їх популяції і ореолу.

Річард Лікей стверджує, що попередні програми по штучному обмеженню популяції слонів, стали, здебільшого "комерціалізуючими і неприпустимо нелюдяними".

Лікей, засновник громадської групи Wildlifedirect, вважає, що з вторгненням людини на територію дикої природи боротьба за землю, пищу і воду неминуче зростає.

"Я вважаю, що ми відповідальні за дії на навколишнє середовище. Слід зменшити число конфліктів між співтовариствами тварин і людей, зокрема, за допомогою контролю людської діяльності", - упевнений Річард Лікей.

Південноафриканська програма по штучному обмеженню чисельності слонів офіційно вступає в дію з першого травня, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «"Захисник слонів" виступив за їх відстріл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути