понеділок, 27 грудня 2010 17:50

"Укрзалізниця" порадує 49 новими вагонами і 12 електровозами

"Укрзалізниця" порадує 49 новими вагонами і 12 електровозами

Державна адміністрація залізничного транспорту Укрзалізниця планує у 2011 році освоїти 7,3 млрд грн в рамках підготовки до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року, повідомили в компанії Foyil Securities.

Зокрема, 5 млрд грн планується освоїти в рамках створення національних коридорів швидкісного руху і організації міжрегіональних пасажирських перевезень "Львів - Київ - Полтава - Красноград - Донецьк". За цим напрямком передбачена модернізація і ремонт 1305,5 кілометрів шляху, заміна 287 стрілочних переводів, проведення електрифікації на 87 км ділянок, модернізація 32 тягових підстанцій, будівництво 18 шляхопроводів та інше.

Укрзалізниця планує придбати 49 пасажирських вагонів і 12 електровозів в 2011 році. Крім того, планується купівля 1 маневрового тепловоза, 5 електропоїздів, 2 дизель-поїздів, 2 рейкових автобусів, 6 швидкісних міжрегіональних електропоїздів (вітчизняного виробництва).

Як розповіла Юлія Стельмах, аналітик Foyil Securities, реалізація плану Укрзалізниці принесе вигоду двом українським виробникам - Крюковського вагонзаводу, єдиному в Україні виробнику пасажирських вагонів і високошвидкісних електричок, і компанії Луганськтепловоз, яка є монопольним виробником локомотивів у країні.

Замовлення в 49 пасажирських вагонів на 36% більше від сукупного обсягу випуску пасажирських вагонів на Крюківському заводі, тоді як замовлення на 15 локомотивів від Укрзалізниці на 275% перевищує державне замовлення в 2010 році.

Як повідомлялося, за підсумками 2010 року Укрзалізниця розраховує отримати чистий прибуток у розмірі 600 млн грн.

Крім того, Укрзалізниця може на початку грудня 2010 року підписати контракт на постачання 10 швидкісних потягів для перевезення гостей Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Також Укрзалізниця має намір цього року придбати 16 нових локомотивів.

За матеріалами Кореспондент

Зараз ви читаєте новину «"Укрзалізниця" порадує 49 новими вагонами і 12 електровозами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути