Ексклюзиви
вівторок, 21 грудня 2010 13:50

Столиця ризикує зустріти Євро-2012 без "Повітряного експресу"

Столиця ризикує зустріти Євро-2012 без "Повітряного експресу"

Реалізація національного проекту "Повітряний експрес" затримується через відсутність державних гарантій, необхідних для початку роботи.

Про це заявив сьогодні на брифінгу керівник робочої групи "Національні проекти" Комітету з економічних реформ Владислав Каськів.

Відповідаючи на запитання журналістів, на якому етапі сьогодні перебуває реалізація проекту, Каськів зазначив: "Тут у нас прикра ситуація поки що, у зв'язку з тим, що відповідно до рамкової угоди, підписаної в ході візиту Президента Віктора Януковича в Китай, в цьому році ще не виділена частка державних гарантій, які необхідні для початку робіт".

За словами Каськіва, це не означає, що робоча група відмовляється від своїх планів, зокрема, завершити проект до Євро-2012. Він додав, що формально проект не прив'язаний до Євро-2012.

"Але ми розуміємо, що у зв'язку з Євро збільшиться пасажиропотік в чотири рази, до 20 тисяч людей на день у напрямку Борисполя. Звичайно, це пахне колапсом, тому цю проблему потрібно вирішувати", - додав він.

"Я вірю в те, що державне мислення і розуміння проблеми призведе до того, що нам вдасться розпочати цей проект вчасно, як ми планували, тобто, вже через кілька місяців, навесні почати будівництво", - заявив Каськів.

Він додав, що сприяти реалізації зможе запланований на наступний рік візит лідера Китаю в Україну.

На уточнююче питання журналістів, який крайній термін початку робіт дозволяє встигнути реалізувати проект до Євро, Каськів зазначив: "Якщо ми не почнемо до літа будівництво, то це буде проблематично".

Нагадаємо, нацпроект "Повітряний експрес" передбачає введення в експлуатацію залізничної лінії Київ-Бориспіль, будівництво чотирьох вокзалів, забезпечення залізниці електропоїздами, спорудження другої злітно-посадочної смуги в аеропорту "Бориспіль". Першим практичним результатом у цьому проекті стало підписання міждержавних угод з китайською національною корпорацією з експорту та імпорту машин і устаткування та Банком розвитку КНР на суму близько $1 млрд. Реалізацію проекту планується завершити в 2012 році.

Ліга

Зараз ви читаєте новину «Столиця ризикує зустріти Євро-2012 без "Повітряного експресу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути