четвер, 06 грудня 2007 12:20

"Російський Букер 2007" отримав роман Олександра Ілічевського "Матісс"

Журі літературної премії "Російський Букер 2007" присудило головний приз роману Олександра Ілічевського "Матісс". За "Російський Букер" боролися також "Даніель Штайн, перекладач" Людмили Уліцької, "Людина, яка знала все" Ігоря Сахновського, "Бухта Радості" Андрія Дмітрієва, "Кінець голки" Юрія Малецкого, і "Бог не грає в кості" Алекса Тарна.

Переможець премії "Російський Букер 2007" отримав премію у розмірі 20 тис. доларів, а кожний з п"яти фіналістів отримав по дві тисячі доларів, повідомляє "Російська газета". У 2007 році на престижну літературну премію було висунуто рекордне число творів. Із 78 романів 33 вишли в півфінал, шість із яких опинилися у фіналі.

"Рішення журі далося дуже непросто, інакше не могло бути. Дані твори заслужили найглибшої й найпильнішої уваги. Остаточний вибір відбувався між двома творами: Олександра Ілічевського "Матісс" і Юрія Малецького "Кінець голки", - заявив голова журі премії прозаїк Асар Еппель.

У 2007 році до складу журі увійшли прозаїк Асар Еппель, критик і есеїст Самуїл Лурьє, прозаїк Олег Зайончковський, поет і прозаїк Олеся Ніколаєва і театральний режисер Генрієта Яновська, передає "Інтерфакс".

 

Зараз ви читаєте новину «"Російський Букер 2007" отримав роман Олександра Ілічевського "Матісс"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути