понеділок, 14 липня 2008 18:47

"Нафтогаз": "Ми не передавали "Газпрому" лівійські родовища"

НАК "Нафтогаз Україні" заперечує втрату нафтогазових об"єктів до Лівії і їх передачу "Газпрому".

Про це мовиться в коментарі прес-служби НАК щодо інформації деяких ЗМІ про втрату Україною можливостей для розробки нафтогазових родовищ в Лівії.

При цьому наголошувалося, що лівійська сторона, нібито запропонувала "Газпрому" три з чотирьох нафтогазових блоків, розробка яких передбачалася Національною акціонерною компанією (НАК) "Нафтогаз Україні".

У повідомленні нагадується, що за результатами підписання меморандуму про співпрацю НАК визначив пріоритетними для себе 4 нафтогазоносних території і почав підготовку програми інвестицій в нафтовидобувну область Лівійської Джамахирії. У 2004 році компанії підписали угоду про розподіл продукції.

Пізніше, з чотирьох блоків, про які говорилося в 2004 році, два, через повторний тендер, відійшли до інших компаній, один блок - в розпорядження NationalOilCompanyofLibya, а ще один резервований залишився за НАК "Нафтогаз Україні".

НАК "Нафтогаз Україні" вклала в лівійський проект 100 тисяч доларів США на закупівлю тендерної документації. У зв"язку з тим, що компанія не здійснювала в Лівії ні геологорозвідувальних, ні будь-яких інших робіт, інформація про те, що в розробку лівійських родовищ нібито вкладено 16 мільйонів доларів США, є некоректною.

Компанія продовжує вивчати можливість розробки нафтогазового блоку G-17 на території басейну Гадамес, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «"Нафтогаз": "Ми не передавали "Газпрому" лівійські родовища"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути