четвер, 05 квітня 2007 09:49

"Лайнер мрії" Boeing став найкупованішим літаком

Провідний американський виробник Boeing отримав замовлення більш ніж на 500 літаків B-787, який також називається "Лайнером мрії" (Dreamliner). Таким чином, B-787 став одним з найшвидше розкуповуваних літаків у світі, відзначає ВВС News.

Замовлення на "Лайнер мрії" почали поступати з квітня 2004 року. При цьому дотепер B-787 не зробив жодного польоту. Випробування лайнера почнуться в серпні.

Серед замовників літака 43 авіакомпанії з усього світу. Останнім замовником на даний момент стала японська JAL. Із урахуванням її замовлення Boeing необхідно побудувати вже 514 лайнерів.

Поки що жодна російська авіакомпанія не замовляла B-787. Раніше про можливість покупки американських лайнерів заявляв найбільший російський авіаперевізник "Аерофлот", проте на початку 2007 року керівництво компанії вибрало A350 від європейського концерну Airbus.

Головна відмінність B-787 від інших далекомагістральних лайнерів полягає у тому, що він споживатиме майже на 20 відсотків менше палива, ніж сучасні літаки. До того ж, проектування "Лайнера мрії" повністю велося за допомогою комп"ютера, без паперових креслень. Це дозволило заощадити Boeing значні кошти, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «"Лайнер мрії" Boeing став найкупованішим літаком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути