понеділок, 31 травня 2010 08:54

"Флотилію Свободи" перехопив Ізраїль - є жертви

"Флотилію Свободи" перехопив Ізраїль - є жертви

Ізраїльські кораблі перехопили шість суден так званої "Флотилії свободи", завантажені 10 тисячами тонн гуманітарної допомоги та будматеріалів. Флотилія прямувала в сектор Газа.

Як повідомляють агентства з посиланням на ізраїльські ЗМІ, в перестрілці, що сталася, загинули щонайменше 10 людей, близько 30 людей були поранені.

При цьому командування ізраїльської армії офіційно заборонило журналістам поширювати інформацію про загиблих та поранених внаслідок перехоплення.

Міністерство закордонних справ Туреччини опублікувало заяву, яка різко засуджує дії Ізраїлю, назвавши їх неприйнятними і такими, що порушують міжнародне законодавство.

За словами турецького міністра, інцидент може призвести до "непоправних наслідків" для двосторонніх відносин між Ізраїлем і Туреччиною. Представник ізраїльського уряду, у свою чергу, заявив що "шкодує про всі жертви" операції по захопленню флотилії.

"Картина події, безумовно, неприємна. Я можу лише висловити жаль з приводу всіх загиблих", - сказав міністр праці та промисловості країни Біньямін Бен-Еліезер.

За даними палестинської сторони, перехоплення сталося в нейтральних водах, за 150 км від узбережжя Гази. Організатори відправки гуманітарної допомоги стверджують, що зв'язок з усіма кораблями флотилії втрачений.

Раніше ізраїльські власті заявляли, що мають намір затримати морський караван, а присутніх на ньому активістів і правозахисників депортувати.

На шести суднах, крім гуманітарних вантажів, перебували близько 600 пропалестинських активістів і правозахисників з європейських і арабських країн.

Економічна блокада Гази з боку Ізраїлю і Єгипту продовжується вже майже три роки - відтоді, як до влади в секторі прийшов воєнізований рух ХАМАС.

BBC

Зараз ви читаєте новину «"Флотилію Свободи" перехопив Ізраїль - є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути