вівторок, 23 червня 2009 15:17

Ізраїль звільнив одного з лідерів ХАМАСу

Ізраїль звільнив одного з лідерів ХАМАСу
Ізраїль відпустив на свободу спікера палестинського парламенту від руху ХАМАС Азіза Двейка, який знаходився в ізраїльській в"язниці впродовж трьох років.

Двейк і ще десяток політиків ХАМАС були заарештовані на Західному березі в 2006 році після того, як палестинські бойовики викрали на кордоні з Сектором Газа капрала Гілада Шаліта.

За даними The Jerusalem Post, в ході палестино-ізраїльских переговорів по звільненню Шаліта, якого планувалося обміняти на ув"язнених палестинців, Азіз Двейк вважався ключовою фігурою можливого обміну.

Двейк був одним з високопоставлених палестинців, який, коли-небудь опинявся в ізраїльській в"язниці. У свій час ХАМАС розглядав його як альтернативу Махмуду Аббасу на посту президента Палестинської автономії.

Рішення випустити 60-річного Азіза Двейка на свободу стало досить несподіваним. За даними Reuters, воно могло бути пов"язане з поганим самопочуттям Двейка: за час свого ув"язнення він кілька разів потрапляв до лікарні. Двейк страждає гіпертонією і цукровим діабетом, передає Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль звільнив одного з лідерів ХАМАСу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути