Ексклюзиви
неділя, 22 березня 2009 18:32

Лідер ХАМАСу вітає "нову мову" Обами

Лідер ХАМАСу вітає "нову мову" Обами
Лідер радикального ісламського руху ХАМАС Халед Машаль привітав "нову мову", якою заговорив президент США Барак Обама в питанні близькосхідного врегулювання.

Машаль розцінив це як прелюдію до можливої зміни політики США та ЄС в регіоні. Офіційне визнання ХАМАСу з боку світової спільноти, за словами Машаля, в цьому випадку - просто справа часу.

Заява лідера ХАМАСу надійшла після того, як Барак Обама оприлюднив 20 березня відеозвернення "до народу і влади Ірану", в якому закликав вирішувати всі суперечності дипломатичним шляхом і налагоджувати конструктивні відносини між двома країнами.

Іран, який разом з Сирією вважається одним з головних спонсорів ХАМАСу, сприйняв пропозицію Обами стримано, тим більше що ще 13 березня Обама продовжив економічні санкції проти Тегерана.

Духовний лідер Ірану аятола Хаменеї заявив, що пропозиція Обами є просто гаслом, і закликав американського президента підтвердити свої слова справою.

За матеріалами: Reuters, Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Лідер ХАМАСу вітає "нову мову" Обами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути