субота, 07 березня 2009 14:07

Палестинський уряд подав Аббасу прохання про відставку

Палестинський уряд подав Аббасу прохання про відставку
Прем"єр-міністр Палестинської автономії Салам Файяд повідомив про те, що подав президентові Махмуду Аббасу прохання про відставку. Це рішення - результат переговорів про розподіл влади між президентом Палестинської автономії і угрупуванням ХАМАС, контролюючим сектор Газа.

Планується, що відставка Файяда дасть можливість сформувати новий, об"єднаний уряд Палестинської автономії з участю як ХАМАСу, так і "Фатху".

Члени ХАМАСу давно вимагали відправити прем"єра у відставку, тому це розглядається як жест примирення між двома головними політичними силами Палестинської автономії.

В кінці лютого представники "Фатху", ХАМАСу та інших палестинських груп створили спеціальну комісію, яка займається роботою по формуванню об"єднаного уряду і підготовкою до нових виборів.

Саме новий уряд координуватиме відновлення сектору Газа. Розбіжності між "Фатхом" і ХАМАСом розглядаються як одна з основних перешкод до укладення миру між палестинцями та Ізраїлем.

Сам Салам Файяд, у минулому економіст Всесвітнього банку, заявив, що відставка його кабінету має дати можливість сформувати новий коаліційний уряд до кінця березня. За словами спостерігачів, настрій палестинців на об"єднання двох правлячих політичних сил значно посилився після тритижневої ізраїльської військової операції в секторі Газа, що закінчилася 18 січня, повідомляє ВВС.

Зараз ви читаєте новину «Палестинський уряд подав Аббасу прохання про відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути