понеділок, 02 лютого 2009 16:29

ХАМАС знов висунув умови для перемир"я з Ізраїлем

ХАМАС знов висунув умови для перемир"я з Ізраїлем
Представники радикального палестинського руху ХАМАС згодні в принципі укласти з Ізраїлем перемир"я строком на один рік за умови відкриття кордонів Сектора Газа і зняття ізраїльської блокади. З такою заявою виступив представник руху Фаузі Бархум.

Він додав при цьому, що в ХАМАС не відкидають перемир"я строком на півтора роки, як пропонує Єгипет, який виступає посередником в переговорах сторін.

У Каїрі цього дня відбулася тристороння зустріч за участю президента Єгипту Хосні Мубарака, голови Палестинської національної адміністрації Махмуда Аббаса та міністра закордонних справ Саудівської Аравії принца Сауда аль-Фейсала Ас-Сауда.

У єгипетській столиці також чекають делегацію ХАМАС, яка викладе посередникам позицію з питання перемир"я з Ізраїлем. Представник руху Самі Абу Зухрі в інтерв"ю арабському телеканалу Al Jazeera вказав, що емісари мають намір обговорити з єгипетськими посередниками підсумки переговорів останніх з ізраїльською стороною щодо умов припинення вогню, після чого "сьогодні або завтра буде прийнято остаточно рішення".

Він також знов підкреслив, що звільнення захопленого літом 2006 року палестинцями ізраїльського військовослужбовця Гілада Шаліта "не буде частиною операції з Ізраїлем".

За останні два дні палестинські радикали випустили близько 20 мінометних снарядів і ракет по прикордонних населених пунктах. Легкі поранення отримали три ізраїльтяни - два солдати і мирний житель. У відповідь ізраїльські ВПС розбомбили декілька цілей в секторі, зокрема чотири прикордонні тунелі і поліцейський пост ХАМАС.

Ізраїль завершив масштабну операцію "Литий свинець" проти бойовиків ХАМАС в Секторі Газа 18 січня. Цього дня сторони оголосили незалежно один від одного про одностороннє припинення вогню. Перемир"я неодноразово порушувалося.

За матеріалами ІТАР-ТАРС, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «ХАМАС знов висунув умови для перемир"я з Ізраїлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути