понеділок, 09 лютого 2009 14:32

"Хамас": перемир"я з Ізраїлем залежить від виборів в країні

"Хамас": перемир"я з Ізраїлем залежить від виборів в країні
Високопоставлений представник терористичної організації "Хамас" повідомив, що про перемир"я з Ізраїлем, швидше за все, буде оголошено після виборів в цій країні, запланованих на 10 лютого.

"Можливо, перемир"я буде оголошено після виборів в Ізраїлі, тому що є питання, що вимагають роз"яснень. Вони стосуються відкриття кордонпереходів та матеріалів, які буде дозволено ввозити в Сектор Газа", - підкреслив представник "Хамаса", який побажав залишитися неназваним.

За словами представника ісламістів, єгипетські посередники також обговорили з делегацією "Хамаса" питання про звільнення ізраїльського капрала Гілада Шаліта в його ув"язці з досягненням перемир"я та відкриттям всіх кордонпереходів.

Є питання, що вимагають роз"яснень

В зв"язку з цим ісламіст додав, що рух наполягає на звільненні лідера "Народного фронту звільнення Палестини" Ахмеда Саадата, який відбуває покарання за організацію та участь у вбивстві колишнього ізраїльського міністра туризму Рехавама Зееві в 2001 році, а також генерального секретаря палестинського руху "Фатх" Марвана аль-Баргуті, засудженого до п"яти довічних термінів за терористичну діяльність.

В неділю газета "Аль-Хайят", посилаючись на інформовані палестинські джерела, повідомила, що Ізраїль погодився звільнити в обмін на Шаліта близько 1 тис. арабів, зокрема 25 людей, які провели в ізраїльських в"язницях багато років і засуджених до десяток років ув"язнення.

Тим часом, делегація "Хамаса" на чолі з Махмудом аз-Захаром проведе в понеділок переговори в Досі (Катар), а звідти цього ж дня увечері або у вівторок вранці повернеться до Каїра, де, як очікується, і буде оголошено про перемир"я з Ізраїлем строком на півтора роки.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «"Хамас": перемир"я з Ізраїлем залежить від виборів в країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути