середа, 04 лютого 2009 15:39

"Аль-Каїда" знову закликає до атак

"Аль-Каїда" знову закликає до атак
Другий номер в ієрархії терористичної організації "Аль-Каїда" Айман аз-Завахірі звинуватив Ізраїль та західний світ у зв"язку з конфліктом в Секторі Газа та закликав прихильників до відновлення атак. За його словами, союзники Ізраїлю не відрізняють "вбивцю від жертви". Чергове аудіозвернення лідера терористичної організації з"явилося у вівторок.

Як передає CNN, запис супроводжується демонстрацією фотографій - показаний старий знімок другого номера "Аль-Каїди", фотографія трьох мертвих дітей та колаж зі знімків світових лідерів. На фото присутні президент Франції Ніколя Саркозі, прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт, палестинський лідер та голова руху "Фатх" Махмуд Аббас, король Саудівської Аравії Абдулла та президент Єгипту Хосні Мубарак.

Критично відгукуючись про нещодавній конфлікт в Секторі Газа, аз-Завахірі викриває "західний колабораціонізм" і підтримку Ізраїлю. Він також критично відгукується про президента США Бараку Обаму, який не згадав про конфлікт в палестинському анклаві під час інавгураційної промови.

Цей момент, а також те, що аз-Завахірі відомо про виведення ізраїльських військ з Сектора Газа, свідчать про те, що звернення було записане після 20 січня, повідомляє CNN. На думку експертів, інтонація та акцент того, хто говорив на записі, не суперечать відомостям про другий номер "Аль-Каїди".

Це друге звернення аз-Завахірі в 2009 році, перше з"явилося 6 січня. Воно також було присвячене подіям в Секторі Газа, що тоді були названі "бійнею". Потім до прихильників "Аль-Каїди" звернувся лідер терористичної організації Усама бен Ладен. У його словах містився заклик до джихаду проти Ізраїлю у відповідь на його операцію "Литий свинець".

Нагадаємо, що в результаті ізраїльської операції "Литий свинець", направленої проти бойовиків ХАМАСу, що завершилася 18 січня, загинуло близько 1300 палестинців і майже п"ять тисяч отримали поранення.

За матеріалами NEWSru.com, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" знову закликає до атак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути