вівторок, 03 лютого 2009 16:43

ХАМАС обстріляв ізраїльське місто ракетами "Град"

ХАМАС обстріляв ізраїльське місто ракетами "Град"
Південне ізраїльське місто Ашкелон зазнало 3 лютого ракетного обстрілу з території Сектора Газа. Цього разу бойовики руху ХАМАС використовували не саморобні "Кассами", а досконаліші ракетні снаряди типу "Град", повідомляють представники поліції. В результаті обстрілу ніхто з жителів міста не постраждав.

Випущена прибічниками ХАМАС ракета вибухнула в центрі Ашкелона, в результаті цього пошкоджено декілька автомобілів. За даними медиків, одна людина дістала легке поранення.

За словами представників ізраїльської влади, "Гради", якими було обстріляно місто, виготовлені на військовому заводі і, швидше за все, були контрабандою доставлені в Сектор Газа з Єгипту.

Протягом останніх днів прибічники руху ХАМАС здійснили серію вилазок біля кордону Гази проти ізраїльської армії, а в неділю випустили близько 15 мін і ракет по прикордонних населених пунктах. В результаті поранення дістали двоє військовослужбовців.

В неділю Ізраїль погрозив "жорсткою" і "непропорційною" відповіддю на обстріли з території палестинського анклаву. Після цієї заяви авіація Ізраїлю завдала ударів по районах з тунелями, по яких в Сектор Газа доставляється озброєння.

В кінці 2008 - початку 2009 року Ізраїль провів проти угрупування ХАМАС військову операцію "Литий свинець". В ході масованого обстрілу палестинського анклаву, який тривав три тижні, загинули близько 1300 людей. Ізраїль повідомив про загибель 10 своїх солдатів і трьох мирних громадян.

Операція "Литий свинець" завершилася 18 грудня. Цього дня спочатку Ізраїль, а потім і ХАМАС оголосили незалежно один від одного про одностороннє припинення вогню.

За матеріалами ІТАР-ТАРС, ВВС, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «ХАМАС обстріляв ізраїльське місто ракетами "Град"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути