Ексклюзиви
понеділок, 02 лютого 2009 10:26

Ізраїльські ВПС завдали удару по тунелях на кордоні Сектора Газа і Єгипту

Ізраїльські ВПС завдали удару по тунелях на кордоні Сектора Газа і Єгипту
Ізраїльські літаки атакували цілі в Секторі Газа після того, як принаймні десять ракет і мінометних снарядів були випущені по його території. Бомбардувалися райони з тунелями, через які з Єгипту поставляється контрабандна зброя для бойовиків руху ХАМАС. В неділю Ізраїль погрозив "непропорційною" відповіддю " на обстріли. В понеділок міністр оборони Ехуд Барак відзначив, що Ізраїль не має наміру проводити ще одну масштабну операцію.

В неділю Ізраїль погрозив "непропорційною" відповіддю " на обстріли

Відновлення військових дій збільшило ризик ескалації насильства напередодні парламентських виборів в Ізраїлі, які пройдуть 10 лютого.

З моменту, коли було порушене непідписане перемир"я між Ізраїлем і рухом ХАМАС, число атак з палестинської території неухильно зростало. У відповідь дії Ізраїлю, що включають короткі наземні атаки, удари по ракетних установках і тунелях для контрабанди, також почастішали.

За словами глави ізраїльського уряду Ехуда Ольмерта, "в умовах обстрілу жителів південних районів Ізраїль відповідатиме, і його відповідь буде жорсткою і непропорційною". "Обстріли продовжуються і в останні дні навіть посилилися до такого ступеня, що Ізраїль не може собі дозволити не відповідати на них з тим, щоб наша позиція насправді стала зрозуміла силами, які стоять за обстрілом", - сказав Ольмерт на недільному засіданні уряду.

Ця заява прозвучала після того, як по Ізраїлю були випущені дві ракети. Пізніше троє жителів було поранено в результаті мінометного обстрілу.

В неділю ізраїльські літаки завдали удару по порожньому поліцейському відділку в Газі, заявляють свідки-палестинці. За словами жителів анклаву, також відбулися вибухи в Рафах на кордоні Сектора Газа і Єгипту.

В кінці 2008 року Ізраїль почав військову операцію проти угрупування ХАМАС, контролюючого Сектор Газа. В ході масованого обстрілу палестинського анклаву, що продовжувався три тижні, загинули близько 1300 людей. Ізраїль повідомив про загибель 10 своїх солдатів і трьох мирних громадян.

Ізраїльська операція "Литий свинець" завершилася 18 грудня. Цього дня спочатку Ізраїль, а потім і ХАМАС оголосили незалежно один від одного про одностороннє припинення вогню. Перемир"я неодноразово порушувалося.

За матеріалами ВВС, ІТАР-ТАРС, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльські ВПС завдали удару по тунелях на кордоні Сектора Газа і Єгипту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути