понеділок, 26 квітня 2010 10:42

Ізраїльські військові вбили лідера палестинських бойовиків

Ізраїльські військові вбили лідера палестинських бойовиків

Ізраїльські військові вбили в понеділок палестинського бойовика під час рейду на Західному березі річки Йордан, повідомило місцеве радіо з посиланням на очевидців.

Загиблий палестинець - Алі Суейті - був одним з лідерів воєнізованих формувань руху ХАМАС і перебував у розшуку з початку 2000-х років за збройні напади на ізраїльтян.

Рано вранці в понеділок збройні сили оточили будинок, де переховувався Алі Свеіті, який був оголошений Ізраїлем у розшук ще 2004 року. Між військовослужбовцями і бойовиками, що переховувалися у будинку, зав"язалася перестрілка. В результаті штурму будівлі Свеіті був убитий. Місцеві мешканці бачили, як з будинку виносили його тіло.

Інформацію про смерть лідера бойовиків вже підтвердив журналістам його дядько Махмуд. Він визнав, що його племінник відмовлявся добровільно здатися владі, проте заперечує, що бойовики відкрили по військовослужбовцях вогонь у відповідь. Представники ізраїльських збройних сил поки не дають офіційних коментарів з підсумками спецоперації.

У середині квітня глава військово-політичного відділу Міноборони Ізраїлю Амос Гілад заявив, що терористи готують викрадення ізраїльтян і акти залякування на території Синайського півострова. Після цього влада порекомендувала ізраїльським туристам залишити цей регіон. Протягом останнього місяця у ЗМІ неодноразово з"являлися повідомлення про те, що ізраїльські спецслужби, зокрема, контртерористичнеуправління країни, готують щодо до бойовиків превентивні заходи.

РИА Новости, Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльські військові вбили лідера палестинських бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути