Ексклюзиви
четвер, 29 січня 2009 20:13

Палестинець звинуватив ХАМАС в тортурах

Житель міста Газа звинуватив бойовиків руху ХАМАС у викраданні його брата, повідомляє Reuters.

Бассам Аталла (Bassam Atallah) заявив, що його брат Осама (Osama Atallah) був прихильником ФАТХу і неодноразово критикував ХАМАС. За його словами, 27 січня озброєні люди, які назвалися співробітниками внутрішньої безпеки ХАМАСу, увірвалися в його будинок в Газі та заарештували Осаму.

Пізніше сім"ю повідомили, що його звільнять через декілька годин, проте незабаром один з родичів, який є чиновником ХАМАСу, повідомив, що Осаму взагалі не затримували.

Через деякий час сім"ї подзвонили з лікарні та повідомили, що Осама Аталла знаходиться в критичному стані. Пізніше він помер.

За даними представників ФАТХу, які наводить Reuters, Осаму Аталлу жорстоко катували, а потім задушили. Крім того, вже після його смерті в нього кілька разів вистрілили.

Як пише ізраїльська газета Haaretz, під час палестино-ізраїльського конфлікту в кінці 2008 - початку 2009 року бойовики ХАМАСу убили декілька десятків мирних жителів. За даними видання, деякі з них були членами ФАТХу, проте останні не мали яскраво виражених політичних пристрастей.

Під час військової операції, яку Ізраїль проводив проти ХАМАСу в Секторі Газа з 27 грудня 2008 року по 18 січня 2009 року, було убито більше 1300 палестинців. За деякими даними, більше 700 з них були мирними жителями. Ізраїль втратив 10 солдатів.

Зараз ви читаєте новину «Палестинець звинуватив ХАМАС в тортурах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути