субота, 19 травня 2007 15:41

"Фатх" і "Хамас" домовилися про чергове припинення вогню

Конфліктуючі палестинські рухи "Фатх" і "Хамас" домовилися про чергове припинення вогню і стабілізації ситуації в секторі Газа.

Сторони погодилися до 15:00 обмінятися полоненими і вивести з вулиць своїх озброєних прихильників. Для контролю за дотриманням перемир"я створюється спеціальна комісія.

Угода про перемир"я була досягнута за посередництва представників Єгипту і декількох палестинських угрупувань, що не беруть участь в зіткненнях.

За тиждень міжусобного протистояння, що забрало життя близько 50 людей, "Фатх" і "Хамас" неодноразово домовлялися про припинення вогню, але всякий раз перемир"я зривалося через лічені години після підписання угоди.

"Фатх" і "Хамас" ділять між собою основні "командні висоти" в Палестинській національній адміністрації. "Фатх" очолює голова ПНА Махмуд Аббас, ісламісти з "Хамасу" контролюють парламентську більшість і пост прем"єр-міністра в коаліційному уряді, повідомляє РІА "Новости".


Зараз ви читаєте новину «"Фатх" і "Хамас" домовилися про чергове припинення вогню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути