понеділок, 02 березня 2009 10:43

"Єдина Росія" вже оголосила про свій успіх на виборах

"Єдина Росія" вже оголосила про свій успіх на виборах
1 березня пройшли вибори в 79 регіонах, зокрема до парламентів Кабардино-Балкарії, Карачаєво-Черкесії, Татарстану, Хакасії, Ненецького АО, Архангельської, Брянської, Володимирської та Волгоградської областей.

Лідерами за кількістю тих, хто прийшов на вибори заздалегідь стали Кабардино-Балкарія та Татарія: явка склала майже 81 і 72,46% відповідно. У Хакасії проголосувало 46% виборців, в Ненецькому автономному окрузі - 44%. Найнижча явка була в Архангельській області - 34,5% і у Володимирській - 32%.

Учора ввечері після закриття виборчих дільниць по всій країні голова Вищої ради "Єдиної Росії" Борис Гризлов заявив про те, що підсумки голосування показали "однозначну підтримку партії влади".

На виборах до парламенту Ненецького автономного округу в останній день агітації вибухнув скандал за участю представників "Єдиної Росії" і губернатора Ігоря Федорова.

Підсумки голосування показали "однозначну підтримку партії влади"

Губернатор разом з першим номером списку "Єдиної Росії" по автономії Артуром Чилінгаровим відправився на зустріч з колективом бурової компанії "Євразія", де у зв"язку з кризою з 1200 працівників планується залишити трохи більше двохсот. Федоров відразу оголосив бурильникам: "Рішення щодо вас прийматиму я". Після іронічної репліки одного зі співробітників губернатор обурився, що йому не виявляють належної поваги. Новий глава НАО, ледве заступивши на посаду, зажадав від підлеглих, щоб вони вставали при його появі. "Влада буде шануватися тільки тоді, коли вона працюватиме для народу, - пояснила Федорову одна зі співробітниць бурової компанії.- "Єдина Росія" скільки років при владі знаходиться, але ми не бачимо нічого, партія влади захищає інтереси можновладців".

Чилінгаров також не витримав: "Я не можу більше червоніти, що округ з соціальної підтримки населення на першому місці, а з підтримки влади - на останньому. Проголосуйте як слід, нарешті". Йому сміливо відповіла робітниця підприємства: "Ви спеціально приїхали перед виборами, щоб ми проголосували за "Єдину Росію", у вас це головна мета!"

Ненецькі єдинороси відправилися в тундру в чум до шамана. За їхніми словами, він передбачив їм перемогу, проте детально на цю тему партійці говорити відмовилися.

За відомостями, у федеральному штабі "Єдиної Росії" вчора були стурбовані низькою явкою у низці регіонів. Так, у Володимирській області очікувалася явка 45 %, а вона виявилася істотно нижчою (32%).

У КПРФ заявили, що порушень в день голосування було не більше звичайного, але стало помітно менше незаконної агітації в день голосування. За словами комуністів, "Єдина Росія" стала енергійніше використовувати "чорні технології", почастішали спроби вирішити проблему з результатом технічним способом - вкиданнями бюлетенів, організацією голосування вдома

Шаман передбачив єдиноросам перемогу

В п"ятницю представники всіх опозиційних фракцій скористалися трибуною Держдуми, щоб заявити про нечесні вибори, а фракція ЛДПР навіть залишила на знак протесту зал засідань. Експерти зафіксували ті ж порушення, що і на виборах минулих років: проведення лотерей, роздачу знижок та товарів, недопуски журналістів та спостерігачів на дільниці. У Твері комуністи виявили незареєстровану виборчу дільницю в ЖКГ. Суд Пролетарського району Твері дії ділянки припинив.

Голова ЦВК Володимир Чуров залишився незадоволений невисокою явкою виборців на Далекому Сході - в середньому близько 29%. Експерт з виборів Олександр Кинєв говорить, що в 2007-2008 рр. явку забезпечували екстремальними методами, зараз на це не було коштів.

Центрвиборчком провів в декількох регіонах експеримент з електронного голосування з використанням мережі Інтернет. У місті Нижнєвартовську автономного округу Ханти-Мансійська громадяни могли голосувати за допомогою пластикової соціальної карти, в місті Радужний Володимирської області - відправити заповнений електронний бюлетень з мобільного телефону у форматі SMS-повідомлення.

За матеріалами Полит.ру, Коммерсант, Ведомости, Время новостей

Зараз ви читаєте новину «"Єдина Росія" вже оголосила про свій успіх на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути