пʼятниця, 08 серпня 2008 10:47

"Беркутівці" побили торговок у Рівному (ФОТО)

Боротьба з несанкціонованою торгівлею у Рівному переросла в силовий конфлікт.

У бійці постраждали троє жінок та один міліціонер. Сутичка сталася учора по обіді. До того часу міліціонери переконували жінок, котрі кілька років торгують на вулиці Базарній, забрати лотки зі взуттям та перейти торгувати на територію одного з міських ринків.

Міліціонери керувалися розпорядженням від 31 липня про заборону вуличної торгівлі, підписаним першим заступником міського голови Олексієм Хмілецьким. Торговці не бажали поступатися, наголошуючи на тому, що торгівля на вулиці Базарній –традиційне явище, а самі вони торгують тут уже багато років.

Приватного підприємця Зою Герасимчук після сутички з "беркутівцями" забрала "швидка". Її протягли кілька метрів по асфальту до міліцейської машини, після чого вона знепритомніла. У жінки на тілі гематоми та розтягнута нога. Дві інших продавщиці стверджують, що то "беркутівці" почали забирати їхні речі та перевертати столи.

Начальник міського відділу міліції Григорій Зарічнюк цей факт заперечує. Він каже, що люди першими розпочали колотнечу після того, як міліціонери почали складати адмінпротоколи, а хтось із перехожих спробував зірвати погони з одного з правоохоронців. Спецзасобів ніхто не використовував, зазначає він, а жінок відтягували, бо вони кидалися під колеса міліцейської машини.

Підприємцям підібрали місця на міських ринках, каже секретар міськради Юрій Торгун. Однак проблема у тому, що більшість із людей, котрі торгували на Базарній, навіть не зареєстровані як підприємці, стверджує ще один заступник міського голови, Сергій Васильчук.

Сьогодні упродовж дня підприємці оточили Рівненський міськвиконком, вимагаючи дозволу поновити торгівлю та покарати своїх кривдників. Вони звернулися із заявою до прокуратури.

Але торгівлі на Базарній, як і на решті п"яти прилеглих до Центрального продуктового ринку вулицях, не буде – таким сьогодні є вердикт міської влади.

Тим часом керівництво Міністерства внутрішніх справ витребувало письмові пояснення від керівництва міської міліції та взяло під контроль хід перевірки щодо правомірності застосування фізичної сили працівниками міліції,  повідомляє Оглядач.

Зараз ви читаєте новину «"Беркутівці" побили торговок у Рівному (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути