четвер, 20 грудня 2007 09:03

"Аль-Каїда" спілкуватиметься на інтернет-форумі

Терористичне ісламське угрупування "Аль-Каїда" запропонувало приватним особам, інформаційним агентствам та іншим ЗМІ надсилати питання другій після Усами бен Ладена людині в її структурі - Айману аз-Завахірі.

Повідомлення про цю акцію було розміщене у неділю на одному з сайтів ісламських бойовиків інформаційним підрозділом угрупування Сабах". Питання запропоновано відправляти на ті форуми, де "Сабах" зазвичай розміщує свої матеріали, повідомляє РІА Новости. Питання прийматимуться до 16 червня, після чого аз-Завахірі відповість "на максимально можливу кількість отриманих питань, і при першому можливому випадку". У якому вигляді будуть надані ці відповіді, не уточнюється.

"Ми бачимо, що їх способи розповсюдження інформації дуже витончені. Вражає, що організація з ідеологією 7-го століття користується інформаційними технологіями століття 21-го", - прокоментував цю акцію бойовиків експерт по тероризму з Джорджтаунського університету в США професор Брюс Хоффман.

Айман аз-Завахірі вважається одним з найнебезпечніших в світі терористів. Він займає друге, після Усами бен Ладена, місце в списку найнебезпечніших злочинців, розшукуваних спецслужбами США. Вашингтон призначив винагороду в 25 мільйонів доларів за інформацію, яка допоможе зловити аз-Завахірі. Багато експертів саме його називають "мозком" і справжнім керівником "Аль-Каїди", стверджуючи, що бен Ладен  вже давно перетворився на простий символ цієї потужної  терористичної організації, повідомляє "Обозреватель".

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" спілкуватиметься на інтернет-форумі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути