середа, 14 березня 2007 09:55

П"ятеро кавказців грабували та вбивали людей на Харківщині

Правоохоронці затримали 5 осіб кавказької національності, яких підозрюють у здійсненні серії грабежів й убивств на території Харківської області.

На початку травня 2006 року в одному з домоволодінь селища Федорівка Вовчанського району Харківщини виникла пожежа, під час її ліквідації виявили обгорілі тіла 77-річного власника будинку і його 76-річної дружини. Їхня смерть настала внаслідок важких поранень.

Під час слідства в поле зору міліції потрапив 46-річний уродженець Азербайджану, житель Богодухівського району області.

Після вбивства підозрюваний зник. Чоловіка оголосили в міждержавний розшук. На початку лютого цього року його затримали у Ростові-на-Дону (Росія).

Під час допиту затриманий зізнався в здійсненні ряду важких злочинів на території Харківської області, а також назвав своїх співучасників - двох уродженців Азербайджану.

Трійця також була причетна до вбивства свого співвітчизника, який був працівником міліції. З 15 березня 2006 року він значився безвісти зниклим.

Відповідно до свідчень підозрюваних, чоловіка замучили на смерть за відмову віддавати неіснуючий борг, а його тіло спалили в металевій діжці.

Один з підозрюваних разом з товаришами приїжджав у Харків, де наймав на роботу у своєму господарстві осіб без певного місця проживання. Коли приходив час платити за роботу, наймитів убивали. У такий спосіб зловмисники вбили 3 людей. Також затримані були викриті в здійсненні ще трьох убивств.

Під час обшуку в домоволодінні одного із затриманих міліціонери виявили й вилучили захований у собачій будці автомат АКМ й інші речові докази.

Затримані перевіряються на причетність до здійснення інших важких злочинів. Вирішується питання про екстрадицію затриманого в Ростові-на-Доні в Україну. Ведеться слідство, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «П"ятеро кавказців грабували та вбивали людей на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути