середа, 14 грудня 2016 13:37

П'ять тисяч співробітників "Укрспирту" під Кабміном вимагають відставки міністра Кутового

П'ять тисяч співробітників "Укрспирту" під Кабміном вимагають відставки міністра Кутового

У середу, 14 грудня, працівники державного підприємства "Укрспирт" вийшли на акцію протесту, організовану об'єднаною організацією профспілки працівників АПК у ДП "Укрспирт".

Близько 08:00 люди почали збиратися напроти будівлі Кабінету Міністрів України. Працівники невдоволені роботою тимчасово виконуючого обов'язки директора підприємства Олега Дрожжина та його непрозорим призначенням на таку високу посаду з подачі міністра Тараса Кутового.

За словами протестувальників, після призначення Дрожжина на держпідприємстві почався хаос – фахівців масово звільняють, а самі заводи закривають без логічних причин. Також нинішнє керівництво підозрюють в масовому виробництві й збуті нелегального спирту. Учасники акції протесту озвучили ряд вимог до Кабміну:

звільнити міністра АПК Кутового, підтримати законопроект "Про демонополізацію спиртової галузі за участі трудових колективів", припинити неправомірні дії керівництва підприємства і забезпечити проведення конкурсу на посаду керівника "Укрспирту", відмінити постанову уряду №672 від 28.07.2010 "про створення Державного підприємства спиртової та лікеро-горілчаної промисловості", а також ухвалити закон про обов'язковість використання біопалива на території України, що дозволить збільшити потужності виробництва.

Крім того, люди вимагають дозволити платити податки не за місцем реєстрації ДП "Укрспирт", а до місцевих бюджетів, де розташовані підприємства спиртової галузі. Очікується, що на мітингу буде оголошено про створення радикальної організації "Стоп незаконний спирт", яка діятиме разом із ЗМІ і правоохоронними органами, щоб зупинити нелегальний оборот "чорного" спирту. В разі невиконання вимог протестувальники погрожують почати безстрокову акцію під стінами Кабміну.

Зараз ви читаєте новину «П'ять тисяч співробітників "Укрспирту" під Кабміном вимагають відставки міністра Кутового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути