понеділок, 29 листопада 2010 10:28

Профспілки погрожують протестами проти ще одного творіння Азарова

Профспілки погрожують протестами проти ще одного творіння Азарова

Якщо проект Трудового кодексу буде виноситися на розгляд Верховної Ради в тій редакції, в якій його сьогодні хочуть прийняти, то можна очікувати потужних акцій протестів.

Таку думку висловив голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук.

"Влада про це знає, і народ вийде, тому що погоджуватися з тим рабством, яке пропонується, ніхто не буде", - сказав він.

"Ми розмовляли з головою Верховної Ради про те, щоб доузгодити, внести зміни, доопрацювати і перенести прийняття Трудового кодексу після Нового року", - зазначив Якібчук.

За його словами, уже створені відповідні робочі групи.

"Ми чітко говорили: якщо буде прийматися у такому вигляді Трудовий кодекс, який сьогодні є, то ми вийдемо на вулиці і виведемо людей", - зазначив він.

"Експертні групи, які займаються доопрацюванням Трудового кодексу і розглядом поданих нами пропозицій, працюють у президента, у Верховній Раді. Більше таких варіантів, мені здається, щодо безцеремонного прийняття законів в Україні не буде", - додав Якібчук.

Як повідомлялося, раніше спікер парламенту Володимир Литвин повідомив, що Верховна рада не буде розглядати Трудовий кодекс до Нового року.

У свою чергу опозиція, підприємці та профспілки виступили проти існуючої редакції документа і заявили про готовність вийти з акцією протесту проти ухвалення Трудового кодексу.

У першому читанні ТК був прийнятий у 2009 році.

Нагадаємо, міністерство праці і соціальної політики пропонує підвищити нормативний страховий стаж, необхідний для отримання мінімальної пенсії за віком, одразу на десять років. Норма почне діяти вже 1 січня 2011 року, якщо законопроект буде прийнятий.

ЛІГА

Зараз ви читаєте новину «Профспілки погрожують протестами проти ще одного творіння Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути