пʼятниця, 25 січня 2008 20:36

Проді відмовиться очолити "технічний" уряд Італії

Романо Проді, який подав в четвер у відставку з поста прем"єр-міністра Італії після того, як Сенат не виразив довіри його уряду, не вважає за можливе для себе очолити так званий "технічний" уряд, якщо такий буде створено.

Створення так званого технічного уряду, основною метою якого стане проведення реформи виборчого законодавства в країні, може стати однією з пропозицій президента країни Джорджо Наполітано по виходу з політичної кризи.

Наполітано почав проведення консультацій з головами обох палат парламенту, лідерами партій і колишніми президентами країни про вихід з політичної кризи.

Як очікується, Наполітано обговорить з ними два варіанти виходу з ситуації. Окрім створення "технічного" уряду, другим варіантом може стати пропозиція про проведення в Італії дострокових парламентських вибору.

Винесення на голосування питання про довіру уряду було пов"язане з виходом з правлячої коаліції партії "Союз демократів за Європу", очолюваної міністром юстиції, який пішов у відставку, Клементі Мастелли, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Проді відмовиться очолити "технічний" уряд Італії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути