понеділок, 03 жовтня 2011 20:48

Прикарпатських собак активно готують до Євро-2012
11

Фото: Фото: Олександра Лісконог

Кінологічний центр, підпорядкований УМВС України в Івано-Франківській області, посилено готує службових собак для роботи під час Євро-2012 в Україні.

До Львова із Прикарпаття мають привезти шість собак-спеціалістів з пошуку вибухівки та три з пошуку наркотиків. У Івано-Франківську найбільше в Західній Україні собак з пошуку вибухівки. Загалом, на території області службу несуть понад 80 службових собак, що пройшли підготовку у Кінологічному центрі при УМВС, з них 25 перебувають безпосередньо у підрозділі.

Як розповів Gazeta.ua начальник Прикарпатського кінологічного центру Володимир Струсінський, тренувати собак починають з піврічного віку. Через три місяці пес може навчитися шукати наркотики. А от на пошук вибухівки треба працювати довше – півроку.

До Євро-2012 досвідчений кінолог Руслан Третяк розробив спеціальну тренувальну гармату, яка дистанційно вистрілює м'ячик для собаки. Сам пристрій складається з пульту управління, антени, труби, поршневої системи. У трубу закидають м'ячик та за допомогою простої системи управління "вистрілюють" ним.

Відстань дистанційного керування гарматою становить від 30 до 50 метрів. Цей пристрій ставиться на тренувальні ящики, вмонтовується в меблі. За допомогою гармати собака дуже чітко вказує поглядом, де є вибухівка.

Унікальний і разом з тим простий пристрій Руслан виготовляє вручну. На один витрачає три дні. Нині цими гарматами користуються кінологи України, Казахстану та Словенії. Іх за півроку кінолог зробив два десятки.

Зараз ви читаєте новину «Прикарпатських собак активно готують до Євро-2012 ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути