четвер, 29 вересня 2011 15:52

Стюартів під Євро 2012 тренують на студентах

Стюартів під Євро 2012 тренують на студентах

За інформацією, отриманою Незалежною студентською профспілкою "Пряма Дія", київських студентів використовують для тренування стюартів на стадіоні Олімпійський. На студентах столичних ВНЗ, яких привели проти їх волі, відпрацьовуються взаємодію з фанатами, пропуск уболівальників на стадіон, огляд особистих речей. Про це йдеться у заяві, яку розповсюдила ця студентська профспілка.

"Скарги надійшли від незадоволених учнів Художнього Інституту імені Бойчука і Університету Технології та Дизайну, пізніше з'ясувалося, що залучалися і студенти інших ВНЗ, в тому числі КПІ. За попередньою оцінкою у "навчаннях", що проходять вже вдруге, було задіяно близько 7-8 тисяч молодих людей. При цьому істотна частина студентів, які брали участь у заході, прийшла туди проти своєї волі. За неявку їм загрожували санкції за місцем навчання, починаючи відміткою про неявку на заняття, аж до заниження балів на іспиті", - наголошується у заяві.

У профспілці також повідомили, що крім студентів для тренування працівників стадіону використовувалися солдати строкової служби та курсанти військових училищ.

Студенти були змушені перебувати на стадіоні у свій вільний час, замість дозвілля і роботи над домашніми завданнями. Стюарти, незалежно від згоди, обшукували і оглядали їхні особисті речі. Представникам "Прямої дії", як і представникам преси, потрапити на стадіон під час "навчань" так і не вдалося.

"Нагадаємо, що у зв'язку з проведенням Євро 2012 українським студентам вже урізали навчальний рік, скоротивши тим самим час на освоєння навчальної програми, а частина студентів була відселені зі своїх гуртожитків, де планується розмістити приїжджих уболівальників. Так само цього року була встановлена мінімальна плата за гуртожиток на рівні 40% від стипендії, чим відразу скористалися багато ВНЗ, встановивши її точно по верхній межі", - наголошують представники студентської профспілки.

Профспілка "Пряма Дія" заявляє про неприпустимість примусового використання студентів як масовки, особливо в такому принизливому положенні як тренувальний об'єкт для обшуків.

"Ми закликаємо студентів організовуватися і чинити опір подібним практикам, суперечить не тільки законам України, а й здоровому глузду" - заявляють у профспілці. - "Так само, ми закликаємо всіх бойкотувати подібні "навчання", а в разі тиску, звертатися до судів, надавати фактам широкого розголосу і зв'язуватися з нами".

Зараз ви читаєте новину «Стюартів під Євро 2012 тренують на студентах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути