четвер, 06 березня 2008 13:46

Президенти Венесуели і Еквадору закликають засудити "агресивні" дії Колумбії

Президенти Венесуели і Еквадору називають трансграничну операцію колумбійських військових "агресією" і заявляють, що дипломатична криза в Латинській Америці може завершитися тільки після міжнародного засудження дій Колумбії, повідомило в четвер агентство Ассошиейтед Прес.

Обстановка в Латинській Америці загострилася після того, як колумбійські військові провели операцію на території Еквадору і ліквідували одного з лідерів угруповання "Революційні збройні сили Колумбії" (РЗСК) Рауля Рейеса. У відповідь на це Еквадор і Венесуела ухвалили рішення направити війська до кордону Колумбії, а Організація американських держав (ОАД) схвалила проект резолюції, що кваліфікує операцію колумбійських військ на території Еквадору як грубе порушення суверенітету цієї країни.

"Ми раді резолюції ОАД. Ми раді, але не задоволені", - заявив в середу ввечері в Каракасі президент Еквадору Рафаель Корреа. "(Криза) не буде врегульована доти, поки агресор (Колумбія) не буде засуджений", - додав Корреа.

Венесуельський лідер Уго Чавес, у свою чергу, назвав колумбійську операцію на території Еквадору "військовим злочином" і заявив про припинення всіх торгових зв"язків із Колумбією. "Ми вимагаємо засудження неправильних дій колумбійського уряду", - сказав у свою чергу Чавес, повідомляє РИА "Новости".
Зараз ви читаєте новину «Президенти Венесуели і Еквадору закликають засудити "агресивні" дії Колумбії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути