понеділок, 11 лютого 2008 12:02

Президент Східного Тімору в критичному стані

Президент Східного Тімору Жозе Рамуш Орта, поранений під час замаху на нього в понеділок, знаходиться в стані медикаментозного сну і підключений до реанімаційних апаратів, повідомляє агентство Рейтер з посиланням на представника австралійських медиків.

"Він у критичному стані, підключений до апаратів інтенсивної терапії, зокрема до апарату штучної вентиляції легенів, і перебуває в стані медичної коми", - сказав представник медичної евакуаційної служби CareFlight після того, як президента доставили на лікування в місто Дарвін.

Президент Східного Тімору Жозе Рамуш Орта був поранений під час нападу бойовиків на його резиденцію в столиці країни Ділі в понеділок вранці. Інцидент стався близько 07.00 за місцевим часом. За наявною інформацією, бойовики під"їхали до будинку президента на двох автомобілях і почали стрілянину.

Жозе Рамуш Орта отримав кульове поранення в живіт і був негайно відправлений до австралійського військового госпіталю в Ділі, де йому зробили термінову операцію. Після того як стан лідера Східного Тімору стабілізувався, його доставили в місто Дарвін на півночі Австралії для подальшого лікування.

За інформацією місцевого телебачення, в понеділок бойовики також зробили спробу нападу на резиденцію прем"єр-міністра Східного Тімору Шанана Гужмау. У цьому нападі ніхто не постраждав.

Прем"єр-міністр Австралії Кевін Рудд заявив у понеділок, що до Східного Тімору в зв"язку зі спробами замаху на президента і прем"єр-міністра цієї країни будуть введені додаткові формування збройних сил і поліції, повідомляє РИА Новости.
Зараз ви читаєте новину «Президент Східного Тімору в критичному стані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути