субота, 23 лютого 2008 17:52

Президент Казахстану закликав глав держав до тісної економічної інтеграції

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв на неформальному саміті СНД 22 лютого в Москві закликав глав держав-членів Співдружності до координації економічної політики, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він звернув увагу колег на питання, пов"язані з останніми потрясіннями на міжнародних фінансових ринках і їх можливими наслідками для країн Співдружності.

З метою недопущення дестабілізації економік країн СНД президент Казахстану закликав глав держав до координації економічної політики і тіснішої інтеграції.

У зв"язку з цим Назарбаєв запропонував провести конференцію міністрів економічного блоку, голів національних банків із залученням міжнародних фінансових інститутів для вироблення механізму реагування на коливання на світових фінансових ринках і проведення скоординованої політики у цій області.

"Переконаний, що результати сьогоднішньої зустрічі знайдуть практичну реалізацію на благо наших народів", - сказав на зустрічі президент Казахстану.

У своєму виступі президент Казахстану також виразив вдячність колегам "за тверду і послідовну позицію у питанні підтримки кандидатури Казахстану на пост голови в ОБСЄ".

В ході саміту глави держав обговорили хід виконання плану основних заходів щодо реалізації концепції подальшого розвитку СНД, висловилися за активізацію роботи спеціальних груп за проектом стратегії економічного розвитку СНД, вироблення пропозицій у сфері узгодженої транспортної політики, формування спільних енергетичних і продовольчих ринків, ухваленні комплексу заходів з підвищення ефективності діяльності статутних органів Співдружності.

Нагадаємо, що 30 січня Міжнародний валютний фонд погіршив свій прогноз темпів зростання світової економіки у 2008 році. Якщо раніше експерти МВФ прогнозували, що глобальне економічне зростання складе майже 5%, то тепер вони сподіваються тільки на 4,1%.

На думку МВФ, для основних розвинених країн світу 2008 рік стане роком економічного застою: ВВП цих економік буде рости, але дуже поволі. Згідно з прогнозами МВФ, до останнього кварталу 2008 року економічне зростання в США складе менше 1%.

При цьому, на думку фонду, країни, що розвиваються, опиняться в сприятливішому положенні: економіка тут розвиватиметься повільніше, ніж в 2007, але у багатьох випадках покаже досить добрі результати, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Президент Казахстану закликав глав держав до тісної економічної інтеграції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути