середа, 06 лютого 2008 14:00

Президент Італії розпустив парламент

Президент Італії розпустив парламент
Президент Італії Джорджо Наполітано у середу розпустив національний парламент у зв"язку з урядовою кризою, повідомляють місцеві ЗМІ.

Причиною політичної кризи в Італії стали вихід з правлячої лівоцентристської коаліції партії "Союз демократів за Європу" (Udeur), голосування в Сенаті, який не висловив довіру прем"єр-міністрові Романо Проді, і оголошення прем"єра про відставку.

Голова Сенату Франко Маріні відмовився від пропозиції президента Наполітано сформувати новий кабінет для проведення виборчої реформи.

Після розпуску парламенту в Італії повинні відбутися дострокові парламентські вибори, які, за оцінками експертів, пройдуть 13 квітня.

За проведення дострокових виборів активно виступали партії з правоцентристської коаліції, які стверджували, що вони стануть єдиним можливим виходом з кризи, що склалася.

О 13.00 (14.00 за київським часом) буде скликана Рада міністрів країни, яка, як очікується, оголосить дату проведення дострокових виборів, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Президент Італії розпустив парламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути