Ексклюзиви
середа, 30 травня 2007 12:07

Прес-секретар Клінтона розповів про політтехнологів Януковича, Ющенка і Тимошенко

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко співпрацює з командою, яку очолює ветеран Білого Дому Джой Локхарт. Його  послуги коштують близько $200 тисяч в місяць. Премь"єр-мінстр Віктор Янукович витрачає на послуги політтехнологів $150 тисячі в місяць, Президент України Віктор Ющенко -$100 тисяч.

Як повідомив в інтерв"ю "Дело" один із найбільших фахівців з виборчих технологій в США, доктор історії, колишній прес-секретар Білла Клінтона, глава консалтингової групи Mariner Group Гері Келнер, кожний з трьох основних гравців на сьогоднішньому політичному полі України вдався до послуг американських політтехнологів.

Так, на Януковича працює найвідоміший в національній політиці США консультант - Пол Манафорт. "Він зробив кар"єру, консультуючи людей з важкою вдачею", - розповів Келлнер.

Манафорт 25 років пропрацював на диктаторів, зокрема, вів виборчу кампанію президента Філіппін Фердинанда Маркоса, аргентинської армії за часів "аргентинської революції" у 80-х.

З лютого 2007 року на БЮТ працює група політтехнологів на чолі з колишнім прес-секретарем Білла Клінтона Джоєм Локхартом, який керував командою, яка працювала на Клінтона під час його переможної президентської кампанії.

"Вибір Тимошенко - це персональні зв"язки людей, які і порадили їй Локхарта", - повідомив Келлнер.

Стен Андерсон, лобіст з Вашингтона, з початку року веде групу, яка працює на президентську команду і Віктора Ющенка. Андерсон ніколи не вів національні виборчі кампанії. Проте кілька років тому працював разом з Полом Манафортом, який нині працює в команді Януковича.

Як повідомив Келнер, послуги команди Манафорта коштують близько 150 тисяч доларів в місяць. Юлія Тимошенко платить Локхарту близько 200 тисяч в місяць. Президентська кампанія під керівництвом Андерсона коштує приблизно 100 тисяч доларів в місяць.

За його даними, українські політики "вийшли" на американських політконсультантів через персональні зв"язки. Зокрема, відзначив Келнер, "Катерина Чумаченко (дружина Віктора Ющенка) має дуже хороші знайомства у Вашингтоні. Вона працювала в американській адміністрації, знає впливових і важливих людей як серед республіканців, так і демократів".

Проте Келнер не вірить, що хоч би одна з цих груп - Манафорта, Андерсона або Локхарта - має прямий контакт з американським урядом. "Американська адміністрація зараз не дуже вникає в ситуацію в цьому регіоні", - сказав Келнер про Україну.


За матеріалами Справа, Сьогодні, proUA

Зараз ви читаєте новину «Прес-секретар Клінтона розповів про політтехнологів Януковича, Ющенка і Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути