понеділок, 18 серпня 2008 19:03

Прем"єром Непалу став колишній лідер повстанців

Колишній лідер повстанців-маоістів Пушпа Камал Дахал на прізвисько Прачанда в понеділок присягнув як перший прем"єр-міністр республіканського Непалу, повідомляє телеканал "Непал 1".

Дахал-Прачанда з"явився на церемонію присяги в європейському костюмі та непальському головному уборі "бхадголі-топі", що носять корінні жителі долини Катманду. Це суперечить непалській політичної традиції, за якою державні діячі одягають на урочисті заходи національний одяг і головний убір "непалі-топі", характерний для центрального Непалу.

Прачанда заявив, що приймає присягу "в ім"я народу Непалу". Присягу прийняв обраний місяць тому президент РамБаран Ядав. На церемонії було присутнє вище політичне керівництво країни, представники Конституційних зборів, Верховного суду, глави дипломатичних місій, проте колишній прем"єр непалу ГіріджаПрасад Коїрала не прийшов.

Прачанда, який був обраний на пост прем"єра переважною більшістю голосів Конституційних зборів, керуватиме коаліційним урядом, який ще тільки слід сформувати.

Очолювана Дахалом-Прачандою Компартія Непалу (маоістів) зараз ділить портфелі міністрів з "молодшими" партнерами по коаліції - Об"єднаною марксистсько-ленінською компартією Непалу і Об"єднаним форумом за права народу мадхесі, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Прем"єром Непалу став колишній лідер повстанців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути