Ексклюзиви
понеділок, 22 грудня 2008 12:43

Прем"єром Бельгії вперше може стати жінка

Новим прем"єр-міністром Бельгії вперше може стати жінка - голова партії фламандських християнських демократів Маріанн Тіссен, пишуть в понеділок, 22 грудня, бельгійські друковані ЗМІ.

Верб Летерм передав в минулу п"ятницю, 19 грудня, королеві бельгійців Альберту Другому прохання про колективну відставку уряду в результаті скандалу навколо продажу бельгійської банківсько-страхової групи Fortis, проте монарх, що формально є головою держави, поки не дав відповіді і проводить консультації з лідерами політичних партій.

Мета зустрічей - в умовах фінансово-економічної кризи швидко знайти заміну Летерму, який подає у відставку вже четвертий раз. При цьому передбачається, що в кабінеті міністрів відбудуться кадрові перестановки. Сам Летерм більше не повернеться в крісло голови уряду, повідомив його прес-секретар, повідомляє РІА "Новости".

Разом з тим, король може не прийняти відставку уряду. Згідно з третім, "катастрофічним", як називають його ЗМІ, варіантом розвитку подій, можуть бути призначені дострокові парламентські вибори, за підсумками яких лідерові партії, що переможе, нададуть конституційне право сформувати уряд.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єром Бельгії вперше може стати жінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути