неділя, 17 лютого 2008 14:22

Прем"єр-міністр Косово представив парламенту декларацію про незалежність

Прем"єр-міністр Косово представив парламенту декларацію про незалежність
Прем"єр-міністр краю Косово Хашим Тачі скликав позачергове засідання парламенту і представив на ньому проект декларації про незалежність краю від Сербії. Парламентарії приступили до обговорення документа.

"У співпраці з головою парламенту Косово ми підготували документ, зміст якого я вам зачитаю. Ми знаходимося на порозі найважливішої події в нашій історії. Ми ухвалили рішення, на основі якого Косово стане в ряд вільних демократичних держав", - заявив Тачі на прес-конференції.

Окрім Декларації про незалежність краю, парламентарії також повинні прийняти прапор і герб майбутньої незалежної держави. Затвердження гімну було перенесене на невизначений час.

C 1999 року край Косово знаходився під управлінням ООН, формально залишаючись частиною території Сербії. Багаторічні переговори про статус краю не увінчалися успіхом - власті Сербії продовжують наполягати на тому, що ні за яких умов не змиряться з незалежністю Косово, повідомляє цілодобовий новинний телеканал "Вести".

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-міністр Косово представив парламенту декларацію про незалежність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути