середа, 04 квітня 2007 19:22

Прем"єри Ірландії і Північної Ірландії потиснули один одному руки

Майбутній прем"єр-міністр Північної Ірландії преподобний Йен Пейслі і ірландський прем"єр-міністр Берті Ахерн вперше обмінялися публічним рукостисканням, повідомляє Sky News.

Зустріч політиків відбулася 4 квітня в резиденції Фармлей Хаус в парку Фенікс недалеко від Дубліна. Приводом для зустрічі стало те, що керівник Демократичної юніоністськой партії (DUP) Йен Пейслі, який також є членом парламенту графства Північний Антрім, восьмого травня 2007 року очолить Національну асамблею Північної Ірландії. ЗМІ розцінили рукостискання як "символічний жест" і "знак прогресу в політиці Північної Ірландії".

На прес-конференції після зустрічі Пейслі заявив, що вони обговорили питання економічного співробітництва між двома країнами, а також відзначив великий прогрес відносно сумісного і взаємовигідного їх розвитку.

Нагадаємо, що на виборах в Національну асамблею, які пройшли 7 березня 2007 року, DUP дісталося 36 місць, а їх політичним опонентам - "Шинн Фейн" (SF) - 28. Прем"єр-міністри Великобританії і Ірландії закликали DUP сформувати коаліційний уряд з "Шин Фейн" до 26 березня. У разі нездатності партій домовитися до цього терміну вони пригрозили збільшити повноваження Ірландії в управлінні Північною Ірландією і відмовитися від виділення коштів на розвиток країни, повідомляє Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Прем"єри Ірландії і Північної Ірландії потиснули один одному руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути