понеділок, 18 липня 2022 02:30

Повістка за порушення ПДР: військові роз'яснили ситуацію

Повістка за порушення ПДР: військові роз'яснили ситуацію
В Україні чоловіки масово отримують повістки. Фото: ТСН

За порушення правил дорожнього руху на блокпостах повістки не вручають. У більшості випадків повістка вручається для уточнення військово-облікових даних.

"Просто так вручити повістку на блокпосту, яка б означала, що людину одразу відправлять у військову частину, – неможливо. Ця повістка видається лише тоді, коли людина пройшла медогляд, коли уточнені всі дані", - розповів начальник Управління персоналу Штабу Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні на блокпостах та у метро вручають повістки - в ЗСУ розповіли, чи це законно

За його словами, чутки про те, що повістки дають на блокпостах за порушення ПДР – неправдиві. Проте людині повістку можуть дати, аби уточнила свої дані у територіальних центрах комплектування.

Горбач також наголосив, що повістка не може бути покаранням – для цього є відповідні органи, зокрема суди, які визначають відповідальність.

В Україні чоловіки призовного віку масово отримують повістки на блокпостах, у метро та інших місцях. Така практика не суперечить законодавству. Про це розповіли у пресслужбі Сухопутних військ ЗСУ.

Вручення повісток проводиться через відповідні органи місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ, організацій, незалежно від форми підпорядкування і власності. Також їх можуть видавати посадовці територіальних центрів комплектації та соціальної підтримки за місцем проживання, місцем роботи, а також на вулиці, на блокпостах тощо.

Після встановлення особи видавати повістки не забороняється у будь-якому місці. У документі вказують дату та час прибуття до територіального центру для проходження медичного огляду.

Зараз ви читаєте новину «Повістка за порушення ПДР: військові роз'яснили ситуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути