вівторок, 13 серпня 2019 12:54

Постанову про тарифи на воду та тепло оскаржать через суд

Постанову про тарифи на воду та тепло оскаржать через суд
Хочуть зупинити дію постанови про граничні ціни на воду та тепло. фото із відкритих джерел.

Уманське КП "Уманьтеплокомуненерго" просить Окружний адмінсуд Києва зупинити дію урядової постанови щодо встановлення для населення граничних тарифів на опалення і постачання гарячої води.

"До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла заява про забезпечення позову щодо зупинення дії постанови уряду, якою були встановлені граничні ціни/тарифи на послуги теплопостачання для населення на опалювальний сезон 2019-2020 року", - ідеться в повідомленні.

Позивач - Уманське комунальне підприємство "Уманьтеплокомуненерго", відповідач - Кабінет міністрів України, передає "Укрінформ".

Позивач просить суд зупинити дію постанови КМУ від 26 червня 2019-го №560 "Деякі питання захисту прав споживачів житлово-комунальних послуг" до набуття чинності рішення у справі про визнання протиправним та скасування п.п. 1 та 2 відповідної постанови уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Схеми на тендерах і відкати: експерт розповів про масштаби корупції в Укрзалізниці

Наразі судом вирішується питання щодо наявності правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову до подання відповідного позову до Окружного адміністративного суду міста Києва.

У суді також наголошують, що згідно з ч. 2 ст. 150 Кодексу адміністративного судочинства України, забезпечення позову допускається як до пред'явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи.

Кабінет міністрів України на засіданні в середу, 26 червня, встановив граничний тариф на гарячу воду для населення. Зокрема, встановлено 83,66 грн за 1м³ - за наявності рушникосушильників і підключення їх до систем постачання гарячої води і 75,74 грн за 1м³ - за відсутності рушникосушильників.

Зараз ви читаєте новину «Постанову про тарифи на воду та тепло оскаржать через суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути