вівторок, 13 серпня 2019 09:30

Схеми на тендерах і відкати: експерт розповів про масштаби корупції в Укрзалізниці

Схеми на тендерах і відкати: експерт розповів про масштаби корупції в Укрзалізниці
Фото: Finbalance

Рішення Укрзалізниці щодо підвищення тарифів на перевезення в майбутньому загрожує лише спалахом корупційних скандалів, при цьому якість послуг не підвищиться.

Такою думкою в коментарі для "Апострофа" поділився президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко.

Так, він згадав скандальну закупівлю рушників за завищеними втричі цінами у єдиної компанії, яка залишилася на тендері після відсіювання конкурентів через "відсутність досвіду". На його думку, ця історія - одиничний випадок, який лише частково відображає масштаб зловживань у галузі.

"Існує велика проблема ефективного використання коштів, отриманих від підвищення тарифів. Як, втім, і будь-яких інших інвестицій, що залучаються на розвиток Укрзалізниці. На жаль, завжди мінімум третина витрат на пальне, а іноді й більше, потрапляла в кишені чиновників. Візьмемо цю історію із закупівлею склянок і рушників. Адже це лише ті прояви, які знаходяться на виду", - заявив Козаченко.

Також він розповів про прямий випадок вимагання з боку чиновників залізничного перевізника.

"Мені відомий випадок, що стався кілька років тому, коли у бізнесменів, які в приватизованому депо на комерційній основі ремонтували вагони, чиновники, хтось із тодішнього керівництва Укрзалізниці, зажадали відкату 30% коштів, заплачених за ремонт", - розповів він .

На думку голови асоціації, за таких масштабів корупції мови про підвищення тарифів на перевезення від Укрзалізниці бути не може.

"Це не дає можливість отримати позитивний ефект від того ж підвищення тарифів, а, по суті, лише породжує все нові проблеми", - підкреслив Леонід Козаченко.

Зараз ви читаєте новину «Схеми на тендерах і відкати: експерт розповів про масштаби корупції в Укрзалізниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути